ناهاي تاريخي قزوين شايد نسخه اي از تمام بناهاي تاريخي كشور باشند. آن قدر كه اگر گذارتان به اين بناها بيفتد مي توانيد نمونه هر كدام را در گوشه كنار استان هاي ديگر كشور به ياد بياوريد كه مشابه شان را ديده ايد و معماري شان را روزي تحسين كرده ايد.

فرنگستان بلد قزوين

اين بار اگر گذارتان به قزوين افتاد، بد نيست سري به كاخ موزه چهلستون يا عمارت كلاه‌فرنگي اين شهر بزنيد كه اگر مهم ترين بناي ديدني اين شهر نباشد، لااقل يكي از 5بناي به ياد ماندني آن است. كلاه فرنگي قزوين از آثار مهم دوره صفوي است كه در وسط باغ بزرگي قرار گرفته است. يعني همان دوره اي كه قزوين پايتخت ايران بود و پررونق ترين دوران عمرش را مي گذراند.

فرنگستان بلد قزوين

عمار كلاه فرنگي تنها كوشك باقي مانده از مجموعه كاخ‌هاي سلطنتي روزگار شاه طهماسب به حساب مي‌آيد كه اين روزها موزه شده و به يكي از گردشگر پذيرترين جاذبه‌هاي اين شهر تبديل شده است. به خصوص با آن نقاشي هاي ديواري جالب و ديدني اش كه از روزگار صفويان تا به حال بر ديوارهاي اين مجموعه خودنمايي مي كنند. نقاشي‌هاي ديواري طبقه اول نمونه‌اي از هنر نگارگري مكتب قزوين است كه شهرت فراواني هم كسب كرده اند. اين بنا كاخ شاهي بوده كه شاه طهماسب صفوي بناي آن را از روي نقشه يك معمار ترك با شيوه شطرنجي خيلي كوچك ساخته و در آن پنجره‌هاي چوبي بسيار ظريف با شيشه هاي رنگي تعبيه كرده است.

فرنگستان بلد قزوين

مي گويند شاه طهماسب صفوي درسال ‎951 هجري قمري به دليل تهديدات تركان عثماني تصميم به‌ انتقال پايتخت از تبريز به قزوين گرفت و در همين سال بود كه ‌اراضي موسوم به زنگي‌آباد را از ميرزا شرف جهان يكي از بزرگان و معتمدان شهر براي احداث بناي شاهي خريد. او از معماران برگزيده كشور دعوت كرد تا باغي به ‌شكل مربع بسازند و در ميان آن عمارت هاي عالي، تالار، ايوان ها و حوض هاي زيبا بنا كنند. حالا عمارت كلاه فرنگي به همراه سردر عالي قاپو تنها بناهاي باقي مانده از باغ هاي دوره صفويه در قزوين است.

فرنگستان بلد قزوين

چهلستون قزوين، ساختماني 8 گوش است با مساحت تقريبي 500 متر مربع كه در 2 طبقه ساخته شده و در هر طبقه آن تالارها و اتاق هاي كوچكي قرار دارد. در دوره قاجاريه بناي اين كوشك توسط سعدالسلطنه، فرماندار وقت قزوين، بازسازي شد و از آن به بعد به نام چهلستون شناخته شد.

فرنگستان بلد قزوين
فرنگستان بلد قزوين

 

 

دسته ها : قزوین
دوشنبه یازدهم 7 1390
X